Inter:

Serie A bjuder på ett riktigt toppmöte direkt i återkomsten efter landslagsuppehållet i form av ett Derby della Madonnina i Milano. Båda Milanoklubbarna har inlett säsongen strålande och står noterade för tre segrar på lika många försök. Inter har verkligen imponerat i säsongsinledningen med tre övertygande segrar: 2-0 borta mot Monza och Cagliari samt en rejäl överkörning, 4-0, hemma mot Fiorentina.

Nyförvärvet Marcus Thuram har direkt kommit igång i sin nya klubb och inlett ett minst sagt lovande anfallssamarbete med Lautaro Martínez. Fransmannen, som gjorde mål för Frankrike under uppehållet, nätade mot Fiorentina och har gjort att tomrummet efter Edin Dzeko och Romelu Lukaku så här långt inte alls varit kännbart. Yann Sommer, som ersatt André Onana i kassen, har ännu inte behövt hämta ut någon boll ur nätet och defensiven framför har sett solid ut, även om skadade Francesco Acerbi ersatts av Stefan De Vrij i trebackslinjen. Acerbi kan dock vara tillbaka till derbyt, men det återstår att se om
Simone Inzaghi väljer att göra några förändringar i startelvan.

Nyförvärvet Davide Frattesi lär också knacka på dörren till startelvan efter fina prestationer med Italien, där han gjorde båda målen mot Ukraina, men mittfältaren får kanske finna sig i en roll som inhoppare på nytt när Inzaghi förlitar sig på mittfältstrion med Nicolò Barella, Hakan Calhanoglu och Henrikh Mkhitaryan.

AC Milan:

Även Milan har inlett Serie A-säsongen i imponerande stil. Stefano Piolis gäng tog en övertygande 2-1-seger borta mot José Mourinhos Roma senast, där Romas reduceringsmål kom först på tilläggstid och efter att I Rossoneri tvingats spela avslutande halvtimmen med en gubbe kort efter Fikayo Tomoris röda kort. Därutöver har Milan dessutom besegrat Bologna med 2-0 borta och Torino med 4-1 på San Siro.

Jag tycker Pioli har fått ihop ett väldigt spännande lag efter den transferaktiva sommaren, där Milan bland annat tappat Sandro Tonali till Newcastle och släppt floppen Charles De Ketelaere till Atalanta. Flera av nyförvärven har redan gjort avtryck. Christian Pulisic har funnit de italienska målskorna direkt efter den tunga avslutningen i Chelsea och tillsammans med Samu Chukwueze, Noah Okafor och Tijjani Reijnder spetsar han till Milan-offensiven rejält. Därutöver har vi alltjämt Olivier Giroud som centralfigur – som ska vara speltillgänglig trots smällen han åkte på under landslagsuppehållet – och Rafael Leão, där den sistnämnde inlett säsongen finfint. Att portugisen förlängde sitt kontrakt kan vara en av fönstrets bästa aktioner. På mittfältet har Ruben Loftus-Cheek, en spelare jag alltid varit väldigt förtjust i, inlett väldigt lovande också.

Fikayo Tomori är alltså avstängd här och med Pierre Kalulu på skadelistan lär det bli veteranen Simon Kjaer som får ackompanjera Malick Thiaw i mittlåset framför Mike Maignan. Duon lär få bekänna färg mot Inters offensiv som ser skarp ut.

Stekhett derby

Jag håller med om att Inter är rättmätig favorit här - raka ettan finns till 2,13 – och I Nerazzurri trivdes bra i derbyt i fjol. Båda lagen har inlett säsongen lovande och visat prov på minst sagt potent offensiv så jag tror det finns skäl att hoppas på ett underhållande derby som förhoppningsvis kan bjuda på en hel del mål. Över 2.5 mål finns till 1,88 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip