Hammarby tar emot Värnamo på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1 på Bajen. Spelet finns under asianfliken och innebär att du får pengarna tillbaka om Hammarby vinner med ett mål. Vinst på spelet om de vinner med 2+ mål, förlust på spelet om Värnamo tar poäng.

Trodde Västerås skulle stå upp bra mot Hammarby senast, precis som de gjort i de flesa matcherna. Men det var faktiskt en överkörning frpn Hammarbys sida. 2-0-ledningen de gick upp i hade kunnat vara större. Tappade lite fart i slutet av matchen då VSK fick in en kvittering. Men det var en rättvis seger och bra prestation. Att Erabi saknas pga skada verkade inte påverka så mycket.

Överlag har Hammarby gjort det bra framför allt på hemmaplan. Tre raka segrar hemma i telefonkiosken är starka papper, är framför allt på bortaplan de haft det tuffare. Bör ha förutsättningar att göra en ny bra hemmaprestation här och det bör räcka långt.

Värnamo ryker i år?

Värnamo står för moståndet och jag måste säga att jag är lite orolig för laget. Bara fyra inspelade poäng hittills och många rätt svaga prestationer. Har haft en strulig vårsäsong då de inte kunnat spela matcher på hemmaplan. Så det här är egentligen deras sjunde bortamatch för säsongen. Oroväckande för deras del är att de redan förlorat "hemmamatcher" mot förmodade bottenkollegor GAIS och Halmstad.

Tappat en del nyckelspelare inför säsongen och även tränare Kim Hellberg till just Bajen. Så inte helt oväntat att de sliter lite efter överprestationer senaste säsongerna. Måste säga att Värnamo känns som en klar nedflyttningskandidat i min bok här och nu.

VSK-segern bör ha gett lite andrum till Bajen och med en hel träningsvecka i ryggen tycker jag de bör ha bra chans att slå Värnamo här. Pengarna tillbaka på uddamålsseger känns som en bra livrem om det skulle stanna på ett mål.

Speltips: Hammarby Asian -1
This is the stats tab
This is the post tip