Halmstad tar emot IFK Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Halmstad +0, eller DNB. Insatsen tillbaka på oavgjort alltså.

Fortsätter att gå emot IFK Norrköping. Hade Blåvitt +0,5 i kamratmötet förra omgången. Fick inte hem då Peking till slut vann klart. Det måste dock nämnas att oddset på Pekingseger gick upp rejält fram till avspark och även live. För Blåvitt var klart bättre första halvtimmen och borde ha fått utdelning normalt sett. Då vill jag lova att Peking inte vunnit till slut. Men 1-0 på en bra hörnvariant och då sprack den blåvita ballongen. Tycker dock inte att 3-0-prestationen ska överskattas.

Jag är fortfarande inte så övertygad om Norrköpings storhet. Totte Nyman blixtrar till, Arnor Traustasson också. Men överlag är det ett rätt grått lag i min bok. Tycker de haft lite medstuds i et par matcher och bollen har studsat deras väg. Att de ligger så högt upp i tabellen tycker jag säger mer om övriga lags misslyckande.

Svårspelade Halmstad

Alltid svårspelade Halmstad tar emot Peking på Örjans Vall. Visserligen fyra raka utan seger för HBK och totalt 0-8 i de två senaste matcherna. Men Varbergsmatchen var en freakhistoria som händer en gång på 1000. 0-3 borta mot Malmö inte mycket att säga om tycker jag, stod upp helt okej och hade med lite tur kunnat skaka MFF då målchanser fanns. Att resultaten varit svaga behöver itne vara negativt här. Kanske hade en viss omedveten mättnad uppstått då kontraktet är säkrat. Men nu är det dags att gasa igen då lagen bakom börjat vinna.

Fått rotera på målvaktsposten då Nilsson-Säfqvist lider av psykisk ohälsa (önskar all styrka och hoppas han kommer till rätta med det). Utöver att det är väldigt tråkigt så är det ett spelmässigt minus för Halmstad totalt sett. Men ersättaren Marco Johansson fick en okej start och bör kunna vikariera hyggligt.

När lagen möttes i Norrköping för en månad sedan vann Halmstad. Peking fick rött kort, men tycker Halmstad var bättre. Hoppas att de på hemmagräs kan stå upp på ett bra sätt igen och tycker det finns förutsättningar för det. Att de är så här pass stora underdogs köper inte riktigt jag. Tycker de ska ha rätt bra chans att ta en tung och viktig hemmatrea. Pengarna tillbaka på kryss känns som en okej livrem.

Speltips: Halmstad vinner, med insatsen tillbaka vid kryss.
This is the stats tab
This is the post tip