Kan Gais ta chansen att blanda sig in i allsvensk strid på allvar igen? Här är mitt speltips från matchen i Gävle.

Senaste möten
Gais - Gefle 1-1

Superettan
4. Gais 22 11 6 5 39:18 21 39
6. Gefle 22 9 5 8 29:29 0 32

Gefle hemma
11 7 2 2 19:13 6 23

Formen
V, V, F, V, O

Senaste match
Östersunds FK - Gefle 2-2

Wallinder - Eriksson, Rauschenberg, Håkansson - Aspgren, Ranera, Lindin, Rafael - Edqvist, Englund, Bonnah

Gais borta
10 4 4 2 14:7 7 16

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Gais - Helsingborg 4-1

Krasniqi - Wängberg, Norén, Cardaklija, Frej - Lundgren, Åberg, Henriksson - Amatkarijo, Lindberg, Celik

Avstängd: Gustav Lundgren, Axel Henriksson

Gais form pekar uppåt

Gais var riktigt övertygande i 4-1-segern mot (ett visserligen svagt) Helsingborg. Nyförvärvet Amatkarijo visade att Fridays korsbandsskada nu är ersatt med liknande egenskaper men ännu bättre kvalitet. Anfallstrion sist med Lindberg, Celik och Amatkarijo är inte rolig att försvara sig emot. Där finns många olika typer av spetsegenskaper och rörlighet på alla tre. Gais har ett gott grundspel och med fler fina alternativ framåt så minskar inte direkt chanserna att komma topp 3 den här säsongen. Utsikten och Västerås SK har fortsatt ett övertag om direktplatserna men båda dessa lag har visat sig mer mänskliga på slutet och avståndet har krympt. En trepoängare mot Gefle skulle kunna betyda ett riktigt intressant läge inför derbyt mot ÖIS nästa vecka.
Gais har dock både Henriksson och Lundgren avstängda här. Det är två avbräck, inget snack om det, och man möter ett svårspelat Gefle. Nykomlingen har verkligen imponerat med tanke på hur små resurser man jobbar med. Tränare Bengtsson har fått in ett hårt arbetande kollektiv där det finns en del spelare som sticker ut. Men man vinner sina poäng på hårt gnugg och att aldrig göra avkall på det. Gefle kommer från 2-2 borta mot Östersunds FK.
Här tror jag ändå att Gais spets blir avgörande. Trots de avstängda spelarna så tror jag på Gais här då de har vind i seglen, men det kommer knappast bli en enkel resa mot ett försvarsstarkt hemmalag.

SPELTIPS
Mitt spel blir Gais att vinna och under 3.5 mål i matchen till 2.35 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip