Speltips: Elfsborg gör mål i båda halvlekarna till 1.80 hos bet365
—-
Två lag som ska försöka studsa tillbaka från tunga förluster ställs mot varandra på Borås Arena när Elfsborg tar emot Sirius i Allsvenskans artonde omgång.

Elfsborg åkte på en dråplig förlust förra helgen när man inte lyckades besegra toppkonkurrenten Häcken, trots en 1-0 ledning och en man mer på banan i drygt en halvlek.
Bortalaget släppte sent in 0-1 mot AIK hemma på Studenternas i bottenmötet där, och behöver nu verkligen börja ta lite poäng för att hålla sig borta från nedflyttningsstrecket på riktigt.

En match som bör passa Elfsborg bra

Här har vi en match som jag tror kommer passa Elfsborg bra. Något jag har noterat är att Elfsborg får betydligt mycket svårare att besegra lag som ställer sig lite lägre. I senaste matchen mot Häcken fick man smaka på det ordentligt när Häcken fick Sadiq utvisad och behövde ställa sig lågt. Samma sak hände mot IFK Göteborg när blåvitt valda att försvara lågt, då har Elfsborg problem. Facit på motsatsen var till exempel mot Djurgården, när Djurgården försökte pressa högre och blev överkörda med 4-0.

Någonstans tror jag inte det ligger i Sirius natur att lägga sig lågt och försvara. Jag tror man kommer försöka spela sitt spel och gå lite högre i sin press, vilket kommer leda till det Elfsborg är som bäst på.
Sirius vill även ha boll och försöka kontrollera bollinnehavet, vilket även det passar Elfsborg bra då man är ruskigt bra i sitt kontring- och omställningsspel.

Skulle Sirius ställa sig lägre, så tror jag inte heller man är tillräckligt starka för att stå emot på samma sätt som Häcken och Göteborg gjorde.

Jag ser framför mig en match som passar Elfsborg bra för att studsa tillbaka från förlusten senast. Man är så pass bra att man ska besegra Sirius, oavsett matchbild, nio gånger av tio. Jag kliver därför på en lite mer spännande rek och spelar Elfsborg gör mål i båda halvlekarna till 1.80 hos bet365 !