Elfsborg tar emot Degerfors på söndagen.
Mitt speltips: Elfsborg vinner och under 4,5 mål i matchen. Går att spela som en bet builder.

Det här skrivs på torsdagskvällen, vilket är bra att ha med dig om du läser det här på söndagseftermiddagen. För det är såklart extremt viktigt vad som kommer hända på Hisingen tidigare på söndagen. Malmö FF gästar Häcken och om skåningarna tappar poäng kan Elfsborg säkra guldet.

Elfsborg kommer såklart ha koll på vad som gäller. Men oavsett vad Malmö gör så behöver Elfsborg själva vinna sin match. Annars är det guldmatch nere i Malmö kommande helg. Vinna är vad som gäller för Elfsborg, de behöver inte jaga målskillnad. Därför gillar jag det här specialspelet. Har sett tidigare i guldmatcher att det lätt kan bli lite frossa och spela på säkerhet. Allt handlar om att lösa resultatet som krävs, det finns ingen anledning att blåsa på och gå för fler mål. Det här specialspelet ger oss vinst på
1/2/3/4-0. Även 2/3-1. För mig känns det som många tänkbara slutresultat döljer sig där.

Sen har Elfsborgs offensiv inte varit lika bra senaste veckorna som i början av säsongen. Hade två skott på mål mot Blåvitt och gjorde mål på bägge. Skapade annars knappt något alls. Var länge sedan de stod för en riktigt klockren Elfsborgsinsats där de öst på med massvis av målchanser.

Dessutom avstängning på alltid viktige Baidoo.

Degerfors med ett öga på Mjällbymatchen?

Degerfors har hela säsongen varit ett av seriens klart sämsta lag och de ligger där de förtjänar. Mycket talar för att de kommer åka ur tyvärr. Men helt kört är det inte. Behöver dock att Mjällby tar poäng av BP i den här omgången och att Häcken gör samma sak nästa helg. Samtidigt måste de själva ta poäng.

Skulle såklart kunna bli så att BP tar en klar ledning och att även Elfsborg gör det. I ett sånt scenario är Degerfors borta från allsvenskt spel 2024 och det skulle kunna rinna på rejält bakåt. Men det känns inte troligt att BP går ifrån klart nere i Mjällby, som sämst för Degerfors del kommer den matchen leva ända in i mål. Bruket har visserligen ingen målskillnad att försvara, men har svårt att se dammluckorna öppna om kontraktet ändå lever.

Men det här är såklart en svår match för ett lag som gjort väldigt få mål den här säsongen. Elfsborg bör ses med klart bra chans att hålla nollan. Känns osannolikt att Degerfors ska göra mer än ett mål. Med tnake på matchens dignitet tror jag Elfsborg kommer vara rätt nöjda med en eventuell tvåmålsledning. Det gäller bara att ta ledningen och spela av matchen. Har äen ett gäng spelare (Okkels, Gudjohnsen och Qasem för att nämna några) som riskerar avstängning vid gult kort. Så om Malmö har vunnit sin match samtidigt som Elfsborg leder finns ett scenario där Thelin tar ut de här spelarna för att inte riskera något.

Även om det här varit en normal ligalunkmatch hade jag nog gillat spelet: Elfsborg vinner och under 4,5 mål. När det dessutom står så mycket på spel tror jag ännu mer på en rätt målsnål match. Tror ändå Elfsborg har toppchans att vinna tillslut och då blir det här spelet logiskt.

Speltips: Elfsborg vinner och under 4,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip