Det är långt ifrån chansfattigt när Eibar och Real Sociedad möts. Inför cirka 7000 åskådare på Ipurua Municipal Stadium möts de igen i den tredje omgången i La Liga, i ett möte som är helt öppet enligt marknaden. I inledningen på säsongen har Eibar underpresterat medan Real Sociedad har gått att känna igen, både framåt och bakåt. Dock så brukar Eibar skärpa till sig en aning hemma så jag räknar med att även detta möte innehåller åtminstone ett mål från vardera offensiva lag.

Eibar inledde säsongen trögt med en förlust hemma mot Huesca. Förvisso ägde Eibar bollen för det mesta och skapade de flesta chanserna men var ändå inte kliniska i sina avslut. Gonzalo Escalante lyckades göra ett mål och i övrigt blev det massa skott på mål och lika många utanför, men slutsiffrorna skrevs till 1-2. I mötet därefter blev det en 0-2 förlust mot Getafe borta, men det är på hemmaplan som Eibar gör de flesta av deras mål. Dessvärre har Eibar släppt in två mål i varje match nu och mot Real Sociedad kommer trenden knappast att vända.

Hatten av för en rolig fotboll som Real Sociedad har stått för i inledningen. Deras 4-3-3 uppställningen innebär att de gör oftast mål mot samtliga motståndare. I inledningen chokade Real Sociedad genom att besegra Villarreal borta med 2-1 och följde sedan upp det med 2-2 borta mot Leganes. Att göra mål är Real Sociedad duktiga på. Men, dessvärre för deras del, så är Real Sociedad också för offensiva för deras startelva. Senast mot Leganes hade Real Sociedad 2-0 och tappade det till 2-2. När ett lag spelar så pass högt som Real Sociedad gör blir det luckor bakåt och det ska bara Eibar ta vara på.

När Eibar och Real Sociedad möts så brukar det bli målrikt. I tre av de senaste fem matcherna har dessutom båda lag gjort mål på varandra. Se här:

Vänskapsmatch: 20/7, 2018
Eibar 2 - 3 Real Sociedad

LaLiga: 1/4, 2018
Eibar 0 - 0 Real Sociedad

LaLiga: 5/11, 2017
Real Sociedad 3 - 1 Eibar

LaLiga: 28/2, 2017
Real Sociedad 2 - 2 Eibar

LaLiga: 24/9, 2016
Eibar 2 - 0 Real Sociedad

I vänskapsmatchen för två månader sedan small det ordentligt och det mesta tyder på att så blir fallet nu igen. I mitt tycke ska båda lag gör mål på varandra, precis som statistiken ovan visar, tre gånger av fem försök, vilket ger oss ett snittodds på 1.60. När marknaden dock erbjuder 1.90 i odds finner jag ett stort värde i att båda lag gör mål och lägger ett spel på utfallet hos betfinal .
---
Preliminär startelva Eibar: Marko Dmitrovic, Jose Angel, Paulo Oliveira, Anaitz Arbilla, Ruben Pena, Pere Milla, Pape Diop, Gonzalo Escalante, Joan Jordan, Sergi Enrich & Kike.

Preliminär startelva Real Sociedad: Geronimo Rulli, Theo Hernandez, Hector Moreno, Diego Llorente, Joseba Zaldua, Igor Zubeldia Elorza, Illarramendi, David Zurutuza, Mikel Oyarzabal, Willian Jose & Juanmi.
---

This is the stats tab
This is the post tip