Elfsborg åker till Stockholm för bortamatch mot Djurgården på lördag.
Mitt speltips: Rak seger för DIF.

Trean mot fyran i tabellen. Elfsborg är två poäng före.

Tycker ettan känns bra här:
- Elfsborg har duktige mittbacken Okumu avstängd. Minns kanske att Elfsborg led en del när han var borta ett par veckor pga skador för tio-elva omgångar sedan. Det var bland annat då Elfsborg föll mot Häcken med 6-0 och spelade 3-3 hemma mot Varberg.
- På fredagen kom uppgifter att Jesper Karlsson slutförhandlar med Alkmaar. Ytterstjärnan ska ha setts på Landvetter. Stämmer detta lär han knappast spela här. Han leder poängligan och är femma i expected goals + expected assists-statistiken den här säsongen. En av Allsvenskans bästa offensiva spelare. Megaavbräck.

Två tunga avbräck för ett Elfsborg som till stor del matchat samma elva hela säsongen. Lägg till att de släppt iväg tänkbara anfallsersättare som Hummet och Ndione på lån och du inser att det inte finns så mycket att laborera med.
EDIT: Jesper Karlsson är tydligen med i truppen och aktuell för spel. Hur fokuserad en 22-åring som nyss skrivit på ett proffskontrakt är återstår att se.

Djurgården hade ett par mardrömsveckor före landslagsuppehållet. Klar förlust mot Ferencvaros släckte CL-drömmen. Sedan bara 2-2 hemma mot Blåvitt innan de förlorade mot ett coronadrabbat Helsingborg med 3-1. Uppehållet kom nog lägligt. Inte minst för att de inför Helsingborgsmatchen fick in vasse Magnus Eriksson i truppen. Han är en poängspelare som lär bli väldigt nyttig för DIF de kommande månaderna. Att han fått två veckor att träna med laget kan enbart vara positivt.

I övrigt tycker jag Djurgården är ett stabilt bra lag. Jag är rätt säker på att de slutar topp fyra. Tycker de ska vara en klass bättre än Elfsborg när vi summerar säsongen om ett par månader. Har stundtals tufft mot lågt stående lag, men trivs bra mot lag som bjuder upp, vilket vi väntar oss att Elfsborg gör här. Tycker också Djurgården var bättre och tyngre när lagen möttes i Borås för ett par månader sedan. Då "avgjorde" Une-Larsson med ett stökigt självmål i slutskedet. Bra chans till revansch här.

Hemmaseger.

This is the stats tab
This is the post tip