Häcken gästar Djurgården i ett hett toppmöte på söndag.
Mitt spel: Rak etta på DIF.

Den här matchen kommer rätt så olägligt för Häckens del. Fick slita hårt i 30-gradig värme mot AZ Alkmaar i torsdags. Grejade efter mycket om och men 0-0 - vilket är ett otroligt bra resultat. Dubbelmötet lever därmed verkligen inför returen, som spelas redan kommande torsdag. Häcken har senaste veckan tappat/sålt/gjort sig av med Nasiru Muhammed och Mervan Celik.

Det har pratats mycket om Häckens fina bredd under säsongen. Men med Muhammed och Celik definitivt out finns det inte mycket till bredd kvar att rotera in här. Bänken mot Alkmaar (Faltsetas, Hammar, Andersson, Youssef och Adam Andersson) skrämmer inte så mycket. Flera nyckelspelare (Friberg, Paulinho och Rasmus Lindgren) är lite till åren komna. Knappast optimalt för dessa att dubblera med spel både i Allsvenskan och i Europa League.

Djurgården ångar på. Är otroligt stabila defensivt med Danielsson i spetsen. Får det inte riktigt att lossna framåt och en sån som Buya Turay har inte rosat marknaden senaste tiden. Brukar dock till slut få in en boll på något sätt allt som oftast. Tycker laget ser mycket fina ut på hemmaplan. Har just nu hugg på topplatserna dessutom. Vinner de sin hängmatch går de om AIK och är bara en poäng efter MFF. Djurgården har ju en jättefördel gentemot de lagen iom att de inte spelar i Europa. Är alltid tunga och jobbiga att möta - precis den typen av bortamatch man inte vill ha mellan ett europa-dubbelmöte.

Bättre läge än såhär får inte DIF att möta Häcken. Ett avbräcksdrabbat och förmodat slitet/roterande bortalag borde få det tufft på Tele 2. Blir säkert målsnålt och min känsla är att ett DIF-mål räcker mycket långt.

1/2-0?

This is the stats tab
This is the post tip