De belgiska mästarna Club Brügge har en enkel väg till semifinalen i ligacupen när OH Leuven gästar dem i kvartsfinalen, på Jan Breydel-stadion. Båda lagen håller till i toppdivisionen Jupiler Pro League. Skillnaden är att Brügge jobbar på att försvara titeln. Det är 6 poäng upp till serieledaren Royale Union SG. Leuven krigar å andra sidan för sin överlevnad och har 4 poäng ner till en nedflyttningsplats. Även om man har spelat bra i ligacupen så är Brügge giganter - som bör slå Leuven med hästlängder.

Efter att ha blivit utslagna i Champions League, där PSG, Man City och RB Leipzig visade sig vara för svåra kan Brügge lägga allt fokus på ligaspelet och ligacupen. Brügges väg till kvartsfinalen har varit genom att slå ut Deinze med 3 - 0 och sedan Genk på straffar, efter att matchen slutade 3 - 3. Det finns en enorm tyngd i anfallsspelet med Charles De Ketelaere, 9 ligamål och 6 assister. Bas Dost har nätat 7 gånger. Hans Vanaken och Noa Lang har gjort 6 ligamål vardera. Offensiven är minst sagt vass.

I Leuven finns mittfältaren Mathieu Maertens i högform, med 7 mål i Jupiler League. Annars är det få heta spelare. I cupen har Lierse och Westerlo slagits ut - redan efter fulltid. Starkt, så klart. I ligan sliter Leuven, främst i defensiven. Att släppa in 34 mål på 20 omgångar är uselt. Leuven släpper in mål från alla möjliga håll och kanter. Lättare blir det inte heller mot ett Champions League lag, som i ligaspelet har 2,20 i målsnitt och som i cupen har nätat 3 gånger i båda matcherna. En förlust väntar Leuven.

Då klasskillnad råder lägger jag ett spel på att Club Brügge tar sig till semifinalen genom att vinna med fler än ett mål i marginal.

Speltips Club Brügge - Leuven:
1 asian -1,5 (samma som Club Brügge -1,5 mål) - odds 1.93 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

TV:Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip