Speltips: Chelsea asian -1,5 till 1.77 hos X3000 .

Dags för returmöte mellan Chelsea och Middlesbrough, efter att Middlesbrough på något vänster lyckades få med sig 1-0 från hemmamötet för knappa två veckor sedan.

Mötet på Riverside Stadium borde nog inte slutat 1-0. Chelsea hade mängder med chanser, speciellt i första halvlek, där man borde gjort både ett och två mål och i princip vinna den där matchen. Chelsea kom upp i runt 2.46 i xG mot Boros blygsamma 0.80, vilket någonstans talar sitt tydliga språk.

Nu vänder dubbelmötet till Stamford Bridge där jag inte ser något annat än att Chelsea ska lösa avancemanget. Visst, Chelsea kanske inte imponerar supermycket spelmässigt, men man är inne i en period där man löser resultat i ganska bra takt. Bortsett från förlusten mot Middlesbrough har man fyra raka vinster i alla tävlingar.

Middlesbrough då? Nja, jag imponeras tyvärr inte nämnvärt. Man styr ofta matcher ganska bekvämt utifrån Michael Carricks spelfilosofi som kretsar runt just bollinnehavet, men jag tycker man är ganska ospetsiga.
Till den här matchen saknar man även ett par viktiga spelare. Emmanuel Latte Lath och Alex Bangura väntas båda missa matchen med skador, medan Sam Greenwood inte får spela cupmatcher med Boro.
Även yttern Isaiah Jones klev av skadad under helgens möte med Rotherham och är tveksam till spel. Man fick även bara med sig 1-1 från matchen mot Rotherham på hemmaplan, som är jumbo i the Championship. Inte ett speciellt roligt resultat att ta med sig in i den här matchen.

Dags för Chelsea att få utdelning

En ytterligare fördel för Chelsea är att man fått gott om vila inför den här matchen. Middlesbrough spelade som sagt i helgen, närmare bestämt i lördags, vilket innebär två dagars vila.
Chelsea spelade senast den 13:e, alltså drygt en veckas vila, vilket bör innebära fräscha och pigga ben.

Med betydligt fräschare ben, på Stamford Bridge, tror jag att Chelsea den här gången får utdelning på den klasskillnaden det var redan i det första mötet. Chelsea asian -1,5 spelas till 1.77 hos X3000 !