Det närmar sig Valborg och innan vi kliver över från april till maj ska det fortsätta att spelas en del fotboll runt om i Sverige och givetvis också i Europa. BP - Göteborg samt Trelleborg - Degerfors är två bataljer som tidigt fångar mitt intresse. I England lirar Leicester en tokviktig match mot Preston. Någon pluslina, samt dubbla överspel står på menyn. Nu kör vi!

BP - IFK Göteborg: Göteborg +0,5 @ 1,62

Tävling: Allsvenskan
Plats: Grimsta
Tid: 19:00


BP har en fin start på säsongen att blicka tillbaka på. De rödsvarta från Stockholm visar poäng i alla matcher så långt utom en, 3-4-förlusten mot Häcken på Bravida. Dansk-norska paret längre bak i form av Christensen och Heggem har varit vassa och Fritzon, Odefalk samt Vasic har stått för målen.

Även om vi kan prata länge och väl om BP:s styrkor och start på säsongen är jag ändå inne på att spelbolagen underskattar Blåvitt här. Visst har IFK bara fått med sig fyra poäng på fem omgångar och står dessutom utan Mucolli i Stockholm (avstängd) men jag tycker ändå inte att Kamratföreningen ska landa in runt 3,10 rak. Vid motsvarande möte förra året visades göteborgarna runt 2,50 och på Gamla Ullevi i krokarna runt 1,80. Är verkligen sannolikheten nu 32 procent att gästerna segrar jämfört med i runda slängar 41 procent i fjol? Lagdel för lagdel tycker jag inte att BP ser så väldigt mycket bättre ut och kollar vi till hur spelet, hela vägen fram till straffområdet, mot Häcken i veckan såg ut så var det i mångt och mycket ganska bra.

För att ta lite höjd nyper vi +0,5-linan till över 1,60 på Grimsta. Den gillas.


Trelleborg - Degerfors: Degerfors över 1,5 mål @ 2,05

Tävling: Superettan
Plats: Vångavallen
Tid: 19:00


Fritiof Björkén sköt 1-0 till Trelleborg hemma mot Sandviken för ungefär två veckor sedan. Ett mål som blev avgörande då TFF lyckades vinna med samma siffror. Insatsen mot nykomlingen är så långt det bästa som hänt skåningarna. I övrigt är det offensivt ganska mörkt och Oddevold, Östersund och Skövde har alla lyckats tvåla till de blåvita.

Nu väntar Degerfors på Vångavallen och det blir sannerligen ingen lätt uppgift. DIF har varit bra men kan bättre och står ändå på åtta poäng och delar därmed serieledningen efter fyra omgångar med en trio andra klubbar. Pashang Abdulla har varit precis så bra som bruksgänget hoppats och 29-åringen står redan på fyra mål. Mot Helsingborg senast var det däremot Gustav Lindgren som gick i bräschen och grejade två baljor. Det finns med andra ord en del djup i DIF:s offensiv.

Vi har hittills fått se besökarna måla två gånger eller mer vid sex av totalt åtta tävlingsmatcher i år. Det är starka papper. Med en slagkraftig elva och bra kontroll på naturgräs överlag är det bortalagets överspel jag i första hand blickar mot. Över 1,5 mål av DIF spelas till strax norr om dubbeldeg.


Preston - Leicester: Över 2,5 mål @ 1,70

Tävling: The Championship
Plats: Deepdale
Tid: 21:00


På engelsk mark tittar vi raskt till Preston mot Leicester. En fajt som för båda lagen innebär den näst sista för säsongen och Rävarnas position i toppen ligger kvar hur än det går för Ipswich och Leeds under denna helg. Med andra ord skulle en seger för besökarna innebära att Premier League-platsen är spikad och klar, hur än övriga matcher går.

Att Vardy och hans polare dessutom får stångas med ett Preston, utan något att spela för, innebär givetvis också viss fördel. The Lilywhites har sett offensivt svaga ut på slutet och noterats för tre raka matcher utan mål framåt och idel förluster. Det lättaste här hade såklart varit att tidigt ta parti för Leicester. Jag lockas dock inte av oddset på tvåan alls. Spelbolagen kastar in bortalaget som segrare till i runda slängar 1,45-1,50. Det är svagt tycker jag. Framförallt då en Leeds-torsk redan under fredagskvällen skulle innebära att de tillresta är uppflyttade i kostym, med allt vad detta skulle kunna innebära. Nu är vi inte där än, men ett spel som jag tycker klingar gott är över 2,5-linan på Deepdale. Lite motsägelsefullt möjligen i och med hemmalagets svaga offensiv på slutet. Besökarna visade dock klass så det räckte och blev över i veckan då Southampton kunde cementeras på King Power Stadium via 5-0 och de blåvita stjärnorna levererade stort. Att Preston dessutom vill visa upp sig från sin bästa sida i den sista ligamatch på hemmaplan råder det heller inga tvivel om.

3-0 slutade det vändande mötet mellan klubbarna och denna gång tror jag faktiskt vi kan få se ytterligare mer mål i matchen. 2,5-linan blir ett sista trippel-inslag.

Trippeln

BP - IFK Göteborg: Göteborg +0,5 @ 1,62
Trelleborg - Degerfors: Degerfors över 1,5 mål @ 2,05
Preston - Leicester: Över 2,5 mål @ 1,70

Totalt odds: 5,65


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip