På Benito Villamarín tar Real Betis emot Celta Vigo i den spanska La Liga. Båda lagen har kammat hem 23 poäng efter 18 omgångar och ligger därmed på den övre halvan av tabellen. Betis har hittat formen och fått utdelning för sin vassa offensiv. Celta Vigo har fått en nytändning med tränarbytet, men den effekten verkar ha svalnat rejält. De är mållösa i två raka matcher och utan sin bästa spelare. Då Betis har en fin form och är hemmastarka kan de mycket väl utnyttja Celta Vigos sårbarhet.

Det är väldigt mycket upp och ner i vanliga fall när Betis är i farten. Dock har de har rest sig och spelat riktigt bra, i synnerhet på hemmaplan under sina senaste matcher. På bortaplan släpper de fortfarande in en hel del mål, men på hemmaplan har de en ytterligare växel att sätta in. Efter att ha spelat oavgjort i derbymatchen mot Sevilla blev det en vinst senast mot tabelljumbon Huesca. Betis har gått vidare i spanska cupen genom att slå Sporting Gijon komfortabelt med 2 - 0, med ett reservbetonat lag.

För Celta Vigos del blev det en succéstart för den nya tränaren, Eduardo Coudet, tills det att de mötte de regerande mästarna. Real Madrid vann med 2 - 0 och förutom förlusten fick Celta Vigo sin anfallsstjärnan Iago Aspas skadad. I nästa match blev det hela 0 - 4 hemma mot Villarreal, där Celta Vigo fick ingenting att stämma. De skapade inte så värst mycket i offensiven heller, så Iago Aspas frånvaro är ett rejält avbräck. Att Celta Vigo dessutom läckte in mål bäddar inte gott inför ett bortamöte mot Betis.

Då Betis har hittat målformen och nätat i sina sex senaste matcher (fyra i ligan och två i cupen), där de har gjort 12 mål totalt, är jag övertygad om att de kommer att göra ett och ett annat mål på Celta Vigo. Då Celta Vigo har en måltorka och är utan Iago Aspas kan Betis mycket väl hålla tätt bakåt och gå segrandes ur denna duell. Så det blir ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Betis - Celta Vigo:
1 - odds 2.25 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Betis:
Joel Robles, Juan Miranda, Víctor Ruiz, Aissa Mandi, Emerson Aparecido, Sergio Canales, Guido Rodriguez, Aitor Ruibal, Nabil Fekir, Diego Laínez & Loren Moron.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Ruben Blanco, Hugo Mallo, Jeison Murillo, Nestor Araujo, Aaron Caricol, Renato Tapia, Nolito, Denis Suarez, Emre Mor, Santi Mina & Brais Méndez.
---

This is the stats tab
This is the post tip