Semifinal retur i Europa League där Bayer Leverkusen gästas av AS Roma på Bayarena. Serie A laget vann det första mötet på Roms Olympiastadion där Edoardo Bove gjorde matchens enda mål. Marknaden har Bayer Leverkusen som givna favoriter att vinna returen men Roma har allt som krävs för att sätta käpparna i hjulet.

Om nu Bayer Leverkusen ens hade något hjul. För formen är allt annat än bra. Laget är utan någon seger i de fyra senaste matcher, i alla tävlingssammanhang. Efter förlusten mot Roma blev det en delad pott i Bundesliga mot Stuttgart - som ligger nästsist i tabellen. Bayer Leverkusen förlorade sin Europa Conference League kvalplats i tabellen då Wolfsburg gick om dem. Tränaren Xabi Alonso har en lång skadelista med Robert Andrich, Odilon Kossounou, Karim Bellarabi, Andrey Lunev och målsprutan Patrik Schick i sjukstugan.

Vid det här laget vet vi alla vad tränaren Jose Mourinho är kapabel till, när det kommer till sådana sammanhang. Även om formen i Serie A är långt ifrån toppen så har Roma visat styrka i viktiga europeiska drabbningar. Som när Leverkusen besegrades i första semin. Därefter spelade Roma mållöst mot Bologna, där så gott som hela startelvan fick begränsad starttid från bänken - för att ha pigga och fräscha ben till returen.

Roma håller undan!

Att besegra Roma efter fulltid är något som ytterst få lag har klarat av under de senaste säsonger med Jose Mourinho vid rodret, ute i Europa. Jag tar en tydlig ställning i matchen och spelar på att Bayer Leverkusen inte vinner matchen utan att det blir kryss eller att Roma återigen vinner mötet.

Speltips Bayer Leverkusen - Roma:
X2. Odds 1.85 hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip