Speltips: Bolton rak seger till 2.25 hos bet365 !
—-
Det har blivit dags för playoff-semifinaler i League One, och den här gången mellan Barnsley och Bolton!

Barnsley lyckades knipa den sista playoff-platsen i League One med två poäng ner till sjundeplatsen.
Man avslutade säsongen väldigt svagt, endast två segrar på lagets 10 sista matcher i grundserien och 6 raka matcher utan seger på de 6 sista.
Under denna lite svagare period resultatmässigt har det främst varit defensiven som stagnerat. Offensivt har Barnsley fortfarande kvalité, och speciellt i form av Devante Cole som slutade trea i skytteligan den här säsongen. Hans målskytte må ha stannat av en aning på slutet, men Barnsley är fortfarande det laget som gjorde tredje mest mål i serien.

Näst flest mål i serien gjorde Bolton. Endast Peterborough gjorde fler under grundserien. Bolton var med och kämpade om den andra direktplatsen i princip hela vägen in i mål, men slutade tillslut fem poäng bakom Derby och fick nöja sig med en tredjeplats.
Formen på slutet har, till skillnad från Barnsley, varit bra. 7 raka matcher utan förlust och endast en förlust på de 10 senaste, och det mot redan nämnda Derby som slutade tvåa i tabellen.

Barnsleys svaga form

Playoff, cupmatcher och derbyn brukar man ofta säga lever sina egna liv på något sätt, och visst kan man säga det även här.
Barnsleys form får mig dock att tveka rejält på hemmalaget. Man har i skrivande stund 6 raka matcher på hemmaplan utan seger.
Även fast man fortsatt gör en hel del mål läcker defensiven som ett såll. Man har släppt in mål i 8 raka matcher och hela 13 mål de senaste 6 matcherna. Det är något som Boltons offensiv ska kunna utnyttja.

Jag har svårt att se hur Barnsley ska kunna ställa om skallarna till det här dubbelmötet med tanke på formen man är inne i och resultatraden man kommer ifrån. Detta gör att jag landar i att oddsen på Bolton lockar.

Bolton rak seger till 2.25 hos bet365 tycker jag det finns värde i mot ett formsvagt Barnsley, trots bortaplan.
BLGM till 1.61 behöver inte heller vara dumt mellan två lag vars styrkor ligger i offenisven!
This is the stats tab
This is the post tip