Helgens största match hämtas från Estadi Olimpic Lluis Companys där de regerande La Liga mästarna FC Barcelona tar sig an serieledarna Real Madrid. Efter tio spelade omgångar skiljer det bara en poäng mellan lagen, där Barca är ensamma om att vara obesegrade i ligaspelet. Något som också blir mitt speltips efter denna El Clasico.

Förra säsongen skiljde det hela tio poäng när Barcelona lyfte ligapokalen. Xavi och hans gäng har inte varit lika vassa denna säsong, där det har blivit kryssmatcher mot Getafe, Mallorca och Granada. Dock har det också blivit sju segrar och väldigt mycket positivt att bygga vidare på. Som sist när Athletic Bilbao besegrades där 17-årige debutanten Marc Guiu gjorde det enda målet. I veckan spelade man Champions League på hemmamark och besegrade Shakhtar Donetsk med 2 - 1. Formen är på topp.

Även stormakten Real Madrid var i farten i veckan. En resa till Braga där segersiffrorna också skrevs till 2 - 1. Tränaren Carlo Ancelotti har en stark trupp med Jude Bellingham i högform. Engelsmannen har 8 ligamål och 3 ytterligare fullträffar i den finaste turneringen av alla. Real Madrid har ett nederlag hittills, som har kommit mot stadsrivalen Atletico Madrid. Det blev även ett poängtapp sist mot Sevilla, i ett möte som slutade 1 - 1. Så formen är inte helt hundra.

Lewandowski tillbaka!

I båda lägren är det skador. Jules Kounde, Sergi Roberto och Pedri är fortsatt borta för Barca. Däremot väntas Frenkie de Jong och målkungen Robert Lewandowski vara tillbaka till detta viktiga möte. En rejäl förstärkning i den sista tredjedelen. Hos Real Madrid är Thibaut Courtois, Eder Militao och Dani Ceballos i sjukstugan.

Oddset på en rak hemmaseger är på tok för högt, med tanke på hur svårslagna Barcelona har visat sig vara. Dock finns det mer värde att lägga ett spel på en seger till Barca på asiatisk handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid ett kryss. Det blir en förlust vid en seger till Real Madrid och vinst vid en rak hemmaseger i matchen. Till ett schysst odds!

Speltips Barcelona - Real Madrid:
1 asian 0 (samma som Barcelona draw no bet) - odds 1.85 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip