Ludwig Augustinsson och hans Sevilla får göra ytterligare en lång resa när de åker till San Mames för att ta sig an Athletic Bilbao i den spanska La Liga. I veckan spelade Sevilla ett tufft bortamöte i Champions League mot Red Bull Salzburg, där det blev en förlust - som ledde till en tredje plats i gruppen och vidare spel i Europa League. Svårslagna Athletic Bilbao är mer än kapabla till att ställa till det för alla lag, på hemmaplan, samt att de har fått vila sig i form. Marknaden erbjuder jämna odds på matchvinnaren. I mitt tycke är det Athletic Bilbao som är favoriter, där det till och med erbjuds en bra försäkringen vid ytterligare ett kryss.

Det stora problemet för Athletic Bilbao, som ligger på en nionde plats i tabellen, är att laget har haft bekymmer med att vinna. Endast fyra segrar har det blivit efter sexton omgångar. Hela nio matcher har slutat med ett oavgjort resultat - precis som senast borta mot Getafe. Att slå Athletic Bilbao har visat sig vara en svår uppgift. Till och med stormakten Real Madrid fick slita hårt för att vinna på hemmaplan med 1 - 0. Försvaret är urstarkt. Spetskompetens finns i Iker Muniain, Raul Garcia och Inaki Williams.

Sevilla har, precis som Athletic Bilbao, släppt in minst mål av alla i La Liga. Det har bara blivit elva baklänges mål. Imponerande! Spelschemat har varit tufft med spel i Champions League, samt två tuffa möten mot tabellettan Real Madrid och Europa League mästarna Villarreal. I veckan fick Sevilla slita hårt i Österrike och spela med en man mindre i en hel halvtimme - utan framgång. Det är mycket resande och kort vilotid att ställa om till ett så pass tufft möte som det alltid är för alla lag på San Mames.

Athletic Bilbao får fortsätta klara sig utan Asier Villalibre, Daniel Vivian, Peru Nolaskoain och Yuri Berchiche. I Sevilla är Marcos Acuna, Erik Lamela, Youssef En-Nesyri och lagkaptenen Jesus Navas i sjukstugan. På hemmaplan är Athletic Bilbao alltid starka och har en bra chans att ta alla tre poäng. Därmed lägger jag ett spel på en hemmaseger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en Sevilla seger och vinst vid en Athletic Bilbao seger.

Speltips Athletic Bilbao - Sevilla:
1 asian 0 (samma som Athletic Bilbao draw no bet) - odds 1.82 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Oscar De Marcos, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Inigo Lekue, Alex Berenguer, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Raul Garcia.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Gonzalo Montiel, Jules Kounde, Diego Carlos, Ludwig Augustinsson, Joan Jordan, Fernando Reges, Ivan Rakitic, Lucas Ocampos, Rafa Mir & Alejandro Gomez.
---

Bästa dragen inför helgens Stryktipset





This is the stats tab
This is the post tip