Speltips: Athletic Bilbao vinna matchen @ 1,72 - Coolbet -

Spanska cupfinalen tar plats i Sevilla på Estadio de La Cartuja där Athletic Bilbao och Mallorca gör upp om titeln.

I La Liga fightas Bilbao om Champions League plats, är två poäng bakom fyran Atletico Madrid, medan Mallorca ska försöka undvika nedflyttning. Sex poäng till godo på Cadiz under strecket är läget för semesterölaget.

Athletic kommer närmast från 0-2 borta mot Real Madrid. Innan dess fyra matcher utan insläppta mål och då var två av motståndarna Atletico Madrid och Barcelona. Dessa storlag är två motståndare man slagit ut på vägen till finalen. Hade hemmamatch mot Barca medan man mötte Atletico både på hemma och bortagräs. Blev totalt 4-0 i semifinalerna och samma siffror besegrades dagens motståndare med i ligan i början av Februari månad. Då i Baskien, men det var klasskillnad så Athletic rättmätiga favoriter här. 0-0 i Palma 3/9 så Mallorca har svårt att göra mål på Bilbao.

Anfallaren Nico Williams stod över mot Real Madrid men kan vara åter här om skadan ger med sig i tid. Alex Berenguer redo att ersätta om Williams JR ej kan medverka. På andra kanten är storebror (Inaki) Williams given. Oihan Sancet och Gorka Guruzeta även dem starka offensiva brickor på Ernesto Valverdes spelfält. Backen Yeray Alvarez utgick skadad senast och ska testas sent, men förutom Alvarez & Nico Williams inga avbräck för tränare Valverde som hade rutinerade duon Ander Herrera & Yuri Berchiche åter senast efter skadefrånvaro.

Förväntas låta cup-keepern Julen Agirrezabala behålla vantarna då han stått alla matcherna i Copa del Rey så här långt. Landslagsmålis Unai Simon får då ta plats på bänken.

Målsnålt men stabila etta?

Känns lite som att Mallorca halkat fram till finalen på ett bananskal. Fick en drömstart i kvartsfinalen mot Girona och hade 3-0 redan efter 35 minuter. Drog sedan på sig rött kort och straff med 25 minuter kvar och höll så när på att tappa avancemanget. Mötte sedan Real Sociedad vid rätt tillfälle i semifinal matcherna (0-0 hemma och 1-1 borta). Tog sig vidare efter att baskerna missat straff både i själva returmatchen och i straffläggningen. Räknar inte Girona / Real Sociedad som storlag, så medan Athletic slagit ut två jättar har Mallorca haft en relativt lätt väg mot matchen om bucklan.

Formen är bra med och man har sett starka ut defensivt. Bara ett insläppt mål på de fem senaste ligamatcherna. Dessvärre endast tre mål framåt på dem, men det har räckt till åtta poäng så tränare Javier Aguirre är nöjd med utdelningen och avståndet till nedflyttningsplatserna ökat.

Vi räknar med att även Mallorca låter reservkeepern vakta buren. Dominik Greif har stått i sex av sju cupmatcher och lånade bara ut handskarna mot Valle Egues där tredjevalet Ivan Cuellar luftades.

Ser ut att sakna backparet Martin Valjent och Omar Mascarell som känner av skador. Jaume Costa, Matija Nastasic och Antonio Raillo är alla hårdförda försvarare som i bland går för hårt åt motståndarna så de får försöka hålla sig i skinnet här för att inte dra på sig straff eller åka på två kort.

Framåt är det Abdon Prats som varit framgångsrik i cupspelet men i ligan brukar Cyle Larin och Vedat Muriqi gå före så får se hur Aguirre resonerar här gällande anfallslinjen.

Mallorca har bara en vinst på resande fot och då den här matchen spelas på neutralt gräs i Sevilla så blir det som "bortaplan". Det gäller så klart även för Athletic men Bilbao är ett bättre lag och har bättre spelare på varje position. I ligan 5-5-5 utanför Estadio San Mamés. Inte mycket talar för att det blir någon målfest men nog bör någon av Williams, Williams, Guruzeta, Berenguer, Villalibre, Muniain eller Ares kunna peta in en boll bakom Greif och skjuta hem pokalen till 23-faldiga cupmästarna.

Spelet sitter om Athletic Bilbao vinner matchen
This is the stats tab
This is the post tip