Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,77 - Betinia -

Returmöte i Europa League, Atalanta och Marseille gör upp om en plats i finalen där antingen Roma eller Leverkusen väntar. Första mötet i Frankrike slutade 1-1 efter att Gianluca Scamacca satt 1-0 för Atalanta efter 11 minuter och Chancel Mbemeba kvitterat bara 10 minuter senare. Båda lagen hade sedan chanser att avgöra men närmare än ett skott i målramen av Marseille kom de inte. Atalanta nog rätt nöjda med att ta med sig ett kryss hem till Bergamo medan Marseille gärna hade haft ett eller ett par mål att spela på i returen.

Då det står klart att Italien kommer få fem platser i nästa säsongs upplaga av Champions League så är Atalanta i och med senaste ligasegern mot jumbon Salernitana (2-1) i skrivande stund med i finturneringen. Är på samma poäng som tabellsexan Roma men med en match mindre spelad. Ska i nästa omgång möta Roma så där kan man snacka om en riktig sexpoängsmatch. Matchen efter är det cupfinal mot Juventus som väntar i Rom. Den stora frågan är om Atalanta kommer orka med alla turneringar på samma gång och om man inte gör det, vad som prioriteras högst. Gissningsvis så är det ligaplaceringen (och spel i Champions League) som har högst prio och sedan borde det vara Europa League.

Har inte något jättebred trupp men valde i senaste ligamatchen att låta Matteo Ruggeri, Giorgio Scalvini, Ederson, Charles De Ketelaere, Aleksey Miranchuk och Teun Koopmeiners bara spela ena halvleken medan Berat Djimsiti endast luftades på slutet av matchen.

Får till detta möte åter Isak Hien efter avstängning, men har ändå tre backar borta i skadade trion Rafael Toloi, Emil Holm och Sead Kolasinac.

På de tidigare hemmamatcherna i Europaspelet den här säsongen har Atalanta följande resultat Rakow 2-0, Sturm Graz 1-0, Sporting Lissabon 1-1, Sporting Lissabon (igen) 1-1 och Liverpool 0-1. I Serie A har Atalanta vunnit 11 av 16 matcher på Gewiss Stadium och bara förlorat tre matcher.

Bra offensiv med Gianluca Scamacca som spetsanfallare understödd av Teun Koopmeiners, Charles De Ketelaere och Ademola Lookman.
Juan Musso har haft vantarna i merparten av Europamatcherna och vi får se om tränare Gian Piero Gasperini fortsätter med argentinaren mellan stolparna här eller om det blir förstekeeper Marco Carnesecchi som tar plats på linjen.

1-1 i första mötet, repris i Bergamo?

Marseille på nionde plats i Ligue 1 har två lag (Rennes och Lyon) att passera för att nå ikapp Lens som är på Europa Conference League plats. Fem poäng skiljer men Marseille har en match mindre spelad än de tre nämnda lagen så inte kört än att plocka en topp 6 position.

Dock bara en av de tre på hemmaplan och det är en klar nackdel då Les Olympiens är rent ut sagt usla på bortaplan. Det är bara jumbon Clermont som är sämre på bortaplan. Åtta förluster, fem oavgjorda och ynka två segrar är de dystra siffrorna som det vita laget har under säsongen. I Europa har det inte gått så mycket bättre. Panathinaikos 0-1, Ajax 1-1, AEK Aten 2-0, Brighton 0-1, Shakhtar (neutral plan) 2-2, Villarreal 1-3 och Benfica 1-2 är bortamatcherna i Europa så här långt. Så bara AEK Aten har man lyckats besegra på sju matcher. Dock gjort mål i de tre senaste.

Kommer till Italien med utvilade ben och skallar då man inte spelat någon ligamatch mellan detta och första mötet. Det är så klart är en stor fördel och kan vara vitalt i slutet av matchen eller om det skulle gå till förlängning.

Samuel Gigot tillbaka efter avstängning så det ser endast ut som att det är skadade trion Valentin Rongier, Bilal Nadir och Bamo Meite som missar matchen. Sedan har man några spelare som inte är registrerade för spel i Europa League. Ulisses Garcia, Pape Gueye och Jean Onana får fokusera på ligaspelet.

Framåt handlar det mesta om Pierre-Emerick Aubameyang som totalt satt 27 mål den här säsongen. Näst bäste målgörare är backen Chancel Mbemba med 6 mål. Så precis som i första mötet gäller det för Atalanta-försvaret att ha stenkoll på Gabons landslagsman och inte heller låta Mbemba komma till några lägen. Nu känns det tveksamt om man kommer lyckas med detta. Jag har haft tre olika spel i skallen till denna match men landat vid att båda lagen gör mål är det som blir huvudspelet.

Atalanta har gjort och släppt in mål i 4 av 5 senaste och det samma gäller Marseille som också bara har en match där endast ett av lagen gjort mål på sina sju senaste matcher.

Hemmalaget har mindre vila, försvarsspelare skadade, fin anfallsuppsättning och hemmaplansfördel.
Bortalaget har fått vila mellan matcherna, har ECL som prio ett, svaga borta men kan ligga på kontring.

Spelet sitter om båda lagen gör mål i matchen
This is the stats tab
This is the post tip