Speltips: Båda lagen gör mål till 1.85 hos Pinnacle

______

Söndagen bjuder på en riktigt bra drabbning mellan ett revanschsuget AIK och ett Peking som bara ångar på numera. Viktiga poäng står på spel för att hänga på toppen och visa att senaste matcherna är starten på något hållbart och inte bara tillfälligheter på gott och ont. Det blev en riktig käftsmäll för AIK som hade gott om självförtroende och äntligen såg sin chans att kunna störa mästarna i Malmö, men nej det blev motsatsen. För IFK Norrköpings del har man haft ett tufft schema men nu kommit igång med ett par viktiga segrar där man senast slog Häcken på bortaplan - starkt!

AIK
Senaste match: Malmö FF - AIK 5 - 0
xG: 1.66 - 0.42
Skott/skott på mål: 11/5 - 7/2
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 10 - 2
Fem bollar i eget mål kan nog ses lite överdrivet sett till antalet målchanser och förväntade mål. AIK hade Ismael Diawara i mål vilket skulle bli en ren mardrömsdebut, försvaret överlag såg svajigt ut och tycker även att Diawara bör kunna hållit nere siffrorna en bra bit. Matchen kändes över redan innan den hann börja och det var väntat att offensiven inte skulle ha något att säga emot MFF:s defensiv däremot en stor besvikelse på AIKs stabilitet som rubbades här.

IFK Norrköping
Senaste match: Häcken - Norrköping 1 - 2
xG: 1.89 - 1.01
Skott/skott på mål: 16/5 - 5/3
Possession(%): 68 - 32 
Hörnor: 11 - 2
För Pekings del har det varit händelserika matcher genomgående och mycket chanser åt båda håll. Mot Häcken var det ändå en väntad matchbild där Peking låg samlat och lyckades även få med sig ett tidigt ledningsmål genom Tim Prica. En spelare som också imponerar mer för varje match han spelar och är numera given i elvan. Andra halvlek skulle oclså se likadan ut där Peking visade effektivitet och styrka i offensiven medan Häcken trots mycket målchanser aldrig kändes riktigt farliga.


Läget hos hemmalaget?
Det är tufft hos AIK som fick Eskil Edh skadad mot MFF, likaså Mads Thychosen men där läget verkar vara bättre. Inte nog med det klev bästa spelaren Anton Saletros av och Omar Faraj fanns inte tillgänglig. Sedan tidigare har laget också skador på Abdihakin Ali och Alex Milosevic medan John Guidetti är redo för minutrar.

Läget hos gästerna?
Mycket större tillgänglighet nu och det är egentligen bara långtidsskadorna sen innan som inte är tillgängliga här i skrivande stund.

Offensiv fotboll att vänta på Friends när AIK ska studsa tillbaka

Offensiven är fortsatt stark hos båda lagen där Ioannis Pittas och Modesto alltid ser ut att vara i fin form. Medan Omar Faraj genomgående sett bra ut i länkspelet. Här måste Gnaget hitta tillbaka till hemmaspelet och det råder inga tvivel om att det kommer vara ett framåtlutat AIK med defensiva avbräck och ett lag som inte direkt klarar av att kontrollera matchbilden här. IFK Norrköping har ett rörligt anfallsspel och Nyman/Prica kommer kunna störa varenda lag. Båda lagen har spelat lite liknande fotboll där det varit mer omställningsinspirerat och tilltro till att snabbt komma till avslut efter att ha vunnit bollen högt. Tycker oddset på båda lagen gör mål här är intressant och det lär bli en fartfylld offensiv match på Friends Arena.


Speltips: Båda lagen gör mål till 1.85 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip