Kan inte se annat än att Malmö FF tar en säker seger mot AFC den här söndagen.

Vårens möte
MFF - AFC 5-0

Allsvenskan
2. Malmö FF 25 15 8 2 47:14 53
16. AFC Eskilstuna 25 3 6 16 22:53 15

AFC hemma
12 2 5 5 14:22 11

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
Norrköping - AFC 4-0

MFF borta
12 5 6 1 16:7 21

Formen
V, V, F, V, V

Senaste match
MFF - Helsingborg 3-0

Guldracet är det som gäller för bortalaget Malmö FF när de gästar jumbon AFC Eskilstuna. Och även fast AFC har grymt mycket att spela för så har jag svårt att se MFF gå bort sig här. Det skiljer helt enkelt för mycket i kvalitet mellan lagen. Och nu när MFF:s formkurva pekar uppåt igen så finns ingen anledning att tro på annat. Visst möter man FC Köpenhamn på Stadion på torsdag - ett EL-derby som många drömt om - men med tanke på läget i allsvenskan finns inget att spara på. MFF får inte gå bort sig här och det tror jag heller inte att man kommer göra.

AFC blev överkört mot Norrköping (0-4) senast och har torskat sex av sina sju senaste allsvenska matcher. Den nya tränarduon från Litauen har således inte lyckats vända skutan. Detta samtidigt som MFF kommer från en tung derbyseger - en överlägsen sådan - mot Helsingborg. 3-0 trots att Anders Christiansen inte kunde spela då. Han är med denna afton. Sydsvenskan skriver så här inför matchen:

MFF-truppen: Johan Dalin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Amel Mujanic, Romain Gall, Arnor Traustason, Guillermo Molins, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Tim Prica.

Aktuellt

MFF: Anders Christiansen tillbaka i truppen igen efter knäskadan. Behrang Safari vilar stukad fot. I övrigt många småskavanker. Därför omöjligt att förutspå en startelva. Uwe Rösler har flera alternativ beroende på hur spelarna känner sig på söndagen.

MFF-tränaren Rösler säger att målskillnad kan komma att bli avgörande i kampen om guldet, så det är något han kommer tuta i spelarna.

– Det är inte nog. Det kommer att vara matcher där de inblandade möter lag som inte har något att spela för. Vi måste bygga vidare på målskillnaden, det har jag sagt hela säsongen nu när fyra-fem lag slåss om titeln.

SPELTIPS
Jag spelar MFF asian hcp -1,5 till 1.70 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip