Semifinalerna i SHL är klara. Första paret ut blir Växjö - Rögle under fredagen och här sticker Svenska Spels odds på ettan ut. I och med detta är jag tidigt framme och kryssar Lakers i den första av upp till sju strider med ängelholmarna. I övrigt ska det också spelas fotboll i bland annat England där Plymouths chanser att slå tillbaka Rotherham ska vara goda. Vi öppnar trippeln med en hockeyallsvensk fajt från Karlskoga där Brynäs skaffar sig matchbollar.


BIK Karlskoga - Brynäs: Bortaseger @ 1,88

Tävling: Hockeyallsvenskan - Slutspel
Plats: Nobelhallen
Tid: 19:00

Jag är imponerad av Karlskoga som verkligen stått upp väl borta mot Brynäs. Spontant så känns ändå 0-2 i matcher som en uppförsbacke Bikarna inte kommer orka ta sig tillbaka ifrån. Värmlänningarna hade behövt den där första fajten i Gävle då man ändå hade en 2-0-ledning och brynäsarna i lite gungning.

Nu vänder serien över till Karlskoga för två matcher och givetvis är fredagens fajt något av en nyckelmatch. Vinner BIF är det väldigt mycket som pekar mot att Tigrarna sveper de blåvita i fyra raka. Kan Dennis Halls mannar skaka liv i det hela via en skalp här så finns viss risk att gästrike-klubben börjar darra något. Spontant så tror jag ändå inte detta sker. Jag tycker att Brynäs varit robusta och bra genom hela slutspelet och sex raka vinster är såklart ett bevis på detta. Kopacka är ett offensivt monster som gjorde både 2-0 och 3-0 senast samtidigt som coach Gällstedt kan matcha Jacke Blomqvist, Kvist och Nordh i en fjärdelina. Starka papper!

Runt 1,90 i odds på att Brynäs löser match 3 efter 60 minuter är tillräckligt bra för att jag ska klippa till.

Växjö - Rögle: Hemmaseger @ 1,87

Tävling: SHL - Slutspel
Plats: Vida Arena
Tid: 19:00


Det var möjligen SHL:s största kvartsfinalknall genom tiderna. Inte att Rögle vann mot Färjestad i sig utan att RBK gjorde det med 4-0 i matcher. Grundseriesegrarna från Karlstad fick därmed ta semester tidigt i år samtidigt som Bandyklubbens fina form bär klubben vidare.

Nu stöter ändå Ängelholms stolthet på rejäl patrull. Växjö är ett monster i den Svenska Hockeyligan som verkar extremt svåra att stänga ner. Jönsson har även i år gjort stordåd med sitt lag där givetvis Larmi i buren sticker ut men även spelare som bröderna Sylvegård, Kossila, Lowe, Giuttari, McLaughlin och Joel Persson sticker ut i positiv bemärkelse och blir bara bättre desto längre säsongen lider. Jag är extremt imponerad av Lakers i år.

Jag är ändå ganska säker på att detta är en matchserie som kommer gå tämligen långt. Någon svepning är det inte tal om samtidigt som min första tanke var 4-2 eller 4-3 i matcher till Växjö. När Svenska Spel tidigt bjuder in till ett odds precis söder om 1,90 i den första semifinalen mellan klubbarna är jag inte sen med att kryssa raka ettan i Vida Arena. Det här är ett odds som i skrivande stund är bäst av samtliga licensierade bolag och då vill jag inte stå vid sidan och titta på. Klicka!


Rotherham - Plymouth: Bortaseger @ 2,05

Tävling: The Championship
Plats: NY Stadium
Tid: 20:00


Det drar ihop sig i The Championships botten. Sex omgångar återstår och för Rotherham kommer det bli League One-spel till hösten. The Millers har helt enkelt varit för dåliga i år och med fyra vinster på 40 (!) försök är det inte svårt att skriva under på detta.

Plymouth däremot har ändå visat sig kapabla att utmana i den engelska tvåan genom egentligen hela säsongen. Det är först under sen vinter som nykomlingen sackat ihop en del och tappat fart. 1-2-8 på elva raka ligafajter är siffror som har inneburit en djupdykning nedåt i tabellen.

Nu traskar gästerna ändå ut till matchen mot en ligajumbo med en ynka vinst sedan nyår och ett spel som gång efter annan inte visar The Championship-klass. Viktor Johansson var ruskigt fin mellan stolparna senast och räddade The Millers. Kan den svenske burväktaren göra om bedriften är frågan. Jag tillåter mig tvivla. I min värld så vinner Plymouth detta vid mer än hälften av fallen. Med andra ord är 2,05 i odds riktigt bra.


Trippeln

BIK Karlskoga - Brynäs: Bortaseger @ 1,88
Växjö - Rögle: Hemmaseger @ 1,87
Rotherham - Plymouth: Bortaseger @ 2,05

Totalt odds: 7,21


Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.
This is the stats tab
This is the post tip