Ravens (6-2) vs Seahawks (5-2). Det här den absolut bästa matchen som startar kl 19. Två högoktaniga offensiver, två tuffa defensiver, där respektive lag är välcoachade. Ravens har dock sett klart mycket bättre ut än Seahawks (som haft ett fruktansvärt lätt spelschema över de första åtta veckorna) och skall vara favoriter i min värld. Jag tycker, som så ofta, att linan på -6.5 är en aning hög och försöker därför finna ett annat spelvärde. Ravens kommer vinna den här matchen. För alla er som plockar en vinnare moneyline; ta Ravens. De är det bättre laget och noteras bör att Ravens QB Lamar Jackson är 26-8 på hemmaplan. Det är en winning percentage om .765 på M&T Bank Stadium. Nej, Ravens vinner den här outingen.

Jag väljer att spela Ravens -3.5 i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Ravens QB Lamar Jackson spelar som i trance i år. Han är inför dagens match mot Seahawks rankad som ligans fjärde bäste quarterback. Det gör han med en bara "hygglig" lista på offensiva spelare till hans hjälp. TE Andrews och WR Flowers är riktigt bra. Resten är habila spelare. Det gör Jacksons fjärdeplacering än starkare. Jämför med Dolphins Tagoavailoa; han har några ruggiga vapen att tillgå.

2. Ravens har snittat 31 poäng framåt genom sina tre raka vinster. Notera detta.

3. Seahawks måste städa upp sina penalties om de skall ha någon chans i afton. De är nr 2 i NFL i den mindre smickrande kategorin. De är också ett av de sämre lagen att konvertera på third downs och även att stoppa sina motståndare på third downs. Idag måste allt klaffa om de skall ha en chans.

4. Seahawks QB Smith var fjolårets "comeback player of the year" och det var ytterst välförtjänt. I år däremot (mot relativt enkla matchups de första åtta veckorna) har han spelat under pari. Noteras bör att han har hela sex turnovers över de tre senaste matcherna. Om Seahawks kan hålla Smith's passningsficka "clean", då är han riktigt bra och har en completion rate på 75%. När han blir pressad och stressad och måste röra på sig är hans statistik låga 53%.

5. Ravens och Seahawks kommer springa ofta och länge och sedan spela riktigt tufft defense. Det är båda lagens strategier och det har betalat sig bra hittills. Det skapar också stora förutsättningar för att äta klocka och därmed också low scoring games.

6. Ravens har tillåtit tredje lägsta passade yards per game. De har också stoppat sina motståndare att springa över +100 yards på marken per game.

7. Seahawks absolut bästa fas i sitt spel för tillfället är att stoppa sina motståndares springspel. De tillåter bara 3.6 yards per löpning. Stabilt!

8. Seahawks har även trejdat för Frank Clark och Leonard Williams, vilket är två massiva pjäser. Noteras bör också att den levande legenden Jason Peters är med på Seahawks aktiva roster.

Jag landar dock i att Ravens stekheta offensiv på hemmaplan kommer vara det vapen som avgör. De har en scoring margin om +10 poäng i snitt. Den marginalen är +15 poäng på hemmaplan. Ravens QB Jackson är "balling" och jag kan inte se Seahawks stå emot Ravens och litar på att Baltimore kommer komma "studsande" ut i den här matchen och därmed ta en tidig ledning som de håller matchen igenom.

Jag spelar Ravens -3.5 poäng i halvlek till oddset 1.90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip