Klassisk matchup i AFC East; Jets vs Patriots. Det är nog den match som känns mest intressant bland de som startar kl 19. Mest surr inför och kommer med garanti ha många sociala medieflöden igång mest hela dagen innan, under och efter. Två lag som direkt ogillar varandra och sedan Tom Brady klev in som QB för Patriots har han dominerat den här matchserien.

Jag förväntade mig att Patriots skulle vara 0-2 tills den här matchen mot Jets. De har mött såväl Eagles som Dolphins och med tanke på hur Patriots trupp såg ut inför i år och hur de har spelat på fältet till dags dato så är 0-2 inte helt missvisande. De har dessutom 8 ordinarie spelare borta och flera "questionable" inför morgondagen mot Jets. Det som talar för Patriots på bortaplan är att laget har 14 raka vinster mot Jets. Den senaste gången som Jets vann var 27 december 2015 på övertid. QB Ryan Fitzpatrick med pass till WR Eric Decker och vinst med 26-20. Coach för Jets då var Todd Bowles. Då förstår ni att det runnit en hel del vatten under bron sedan dess, men dock utan vinst för Jets. Frågan är om den kommer idag?

Jag spelar U35.5 poäng totalt i matchen hos Unibet .com till oddset 1.94.

Värt att notera:

1. När jag gick igenom Patriots som lag gillade jag två saker; deras defense som alltid är starkt Belichick-coachat. Det andra var deras djup i springspelet. Bra RBs i truppen, där ingen är exceptionell, men alla är bra i kommitté. Hur har det då sett ut efter två matcher? De har snittat låga 82 yards per match på marken och det är inte OK. MEN istället har de snittat 335 yards i luften via QB Mac Jones. I och för sig beror detta till stor del på att de tidigt hamnat i underläge och har fått försöka kämpa sig ikapp med pass. Av 143 totala offensiva spel har Patriots 67% varit pass medan 33% har varit spring. Utifrån den trupp laget har hade det nog varit mest sunt om det varit tvärtom. För Patriots fans i alla fall.

2. Jets som var årets "talk of the town" inför säsongen tappade sin stora stjärna, QB Rodgers efter fyra spel i game 1 mot Bills. Detta till trots vann med sex poäng via en punt return på övertid. Det var en magisk afton i East Rutherford, men samtidigt bitterljuv, eftersom Rodgers försvann med skada. In kom då QB2 Zach Wilson som inte visat att han är någon QB1 hittills och det syns också i statistiken. Jets är nr 29 i NFL när det kommer till total offensiv. Nu skall vi till detta notera att Jets motstånd har varit Buffalo Bills och Dallas Cowboys; ingen lek. Båda lagen har två helgrymma defensiver och huserar även en stark offensiv. MEN. Wilson, som Jones i Patriots är ingen QB1. Det lag som kommer leda matchen initialt tror jag är det lag som kommer vinna matchen, eftersom ingen av respektive QBs kan slå underifrån. Jets Wilson strävade förgäves mot Cowboys när de låg under med 14 poäng och han blev interceptad ett otal antal gånger när han försökte skapa något. Jones likaså. Jets och Patriots har enligt mitt tycke (nu när Rodgers är borta) varsin bra defensiv och normalt sett ett bra springspel. Det är detta jag tror vi kommer få se imorgon. En defensiv batalj, där det lag som springer bäst med bollen vinner matchen till slut. Känns som en low scoring game. Notera också att det lag som ger bort bollen minst gånger kommer ha toppchans.

3. Jets har haft enorma problem på sina third downs. Mot Cowboys var de 1/10, vilket gjorde att Cowboys ägde all boll och tid. Totalt 42 minuter var bollen i Cowboys händer. Då går det inte att vinna.

4. Jets "game plan" mot Cowboys var inte alls som jag trodde den skulle bli, men det berodde på att Cowboys "came out swinging". Jag såg framför mig att Jets skulle springa ofta och bra, men så blev inte fallet. Snabbt i underläge och sedan handlade det om att börja passa för att komma ikapp. Patriots har haft samma bekymmer mot såväl Eagles som Dolphins. Det blir tufft att följa sin strategi när den "korkar" direkt i inledningen.

5. Jets RB1 Breece Hall måste få bollen ofta och gärna. Han är helgrym när han får chansen. Om han "bara" springer fyra gånger på en hel match, då är Jets kokta. Nu är inte Patriots defense (som också har en del skador på sin front) en lika stor utmaning som varken Bills eller Cowboys, vilket gör att springspelet torde få mer syre i den här outingen. Jag hoppas det för RB Hall's skull. Han är en stjärna i vardande.

6. Skadebekymmer i massor på respektive håll i den här fajten. Jets LT Brown är borta. Det är ett tungt avbräck på en redan hemskt tunn offensiv lina. MEN. Patriots har i nuläget (som nämndes i ingressen) hela 8 (!) ordinarie spelare borta och flera tveksamt startande. Det berättar också att lagen kommer ha det tufft. Det borgar också också för en low scoring game i mina ögon, vilket jag finner spelvärde i.

7. Patriots snittar 18.5 poäng per match. De har som sagt haft problem med att springa med bollen. De snittar 4.5 yards per outing hittills. De har också gett upp hela sex sacks. Nu möter man ett tufft Jets defense som kommer göra allt i sin makt att få bort "spöket" Patriots och 14 raka förluster. Jets vill ha en clean slate framåt. Jets defense tillät Bills Josh Allen att kasta för 236 yards (riktigt lågt för att vara Allen). De tillät Cowboys Prescott att kasta för 255 yards, vilket också är en svag stats för att vara honom. Det berättar dock en hel del om Jets defense. Patriots har Mac Jones som QB. Han är inte alls uppe på Allen eller Prescotts nivå ännu. Frågan är om han någonsin kommer dit. Låt mig tvivla.

8. Jets har snittat 17 poäng framåt. Det är som sagt inget att skriva hem om. QB Wilson måste kunna bevisa att han kan hantera Jets offense. Till dags dato har inte gjort det. Han måste vara mer varsam med bollen. Mot Cowboys försökte han skaka liv i sin offensiv genom att prova kasta ett par tuffa bollar som inte landade rätt. I denna outing måste han vårda bollen, annars är han grillkorv.

Som sagt; Jets var en tydliga aspirant på att gå långt i slutspelet med QB Rodgers som skipper. Nu är sanningen något helt annat. Nu är fokus att försöka vinna varje match och Jets har en tuff inledning de första sex matcherna. OM laget vinner mot Patriots är man 2-1 och "levande". Om Patriots går 0-3 mot Jets imorgon med två tuffa matcher mot Cowboys och Saints därefter; ja, då är det ridå. Jag hade i och för sig Patriots 5-12 inför säsongen, men också Jets 12-5 (med Rodgers). Det är som sagt en svår match att reda ut moneyline och därför väljer jag att gå på en low scoring game.

Jag spelar U35.5 poäng totalt i matchen till oddset 1.94 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip