Colts (7-3) mot Titans (7-3). En tät envig att vänta när vi pratar om vilket lag som skall kröna AFC South. Senast gick jag på Titans och tyckte mig ha förspänt i tanke och strategi där, men Colts fick igång sitt springspel plus att laget är ruggigt starka båda sidor av bollen. Colts har ligans nr 2 defense. Det är också viktigt att ha med sig att Colts QB Philip Rivers har spelat upp match efter match och har i nuläget 68,5 i completion percentage, vilket är starkt. Han snittar också 268,3 passing yards per game med 14 TDs och 8 interceptions. Rivers har aldrig haft en sådan vass offensiv lina som han har idag och det är en stor del i hans framgång. Räkna med att Rivers kommer få tid i sin passing pocket i afton också, då Titans pass rush lämnar en del övrigt att önska.

Jag kommer spela på Colts den här gången och tar -2,5 till oddset 1,71 hos Unibet , LeoVegas och Casumo .

Värt att notera:

1. Colts QB Rivers har 8-2 i sin karriär mot Titans. Ett lag han gillar att möta. Notera det.

2. Colts har vunnit 20 av de 24 senaste matcherna mot Titans. Starka papper! I sina senaste fem matcher har Colts vunnit fyra av dem och det mot bra lag.

3. Titans QB Tannehill är i stort sett fläckfri i sitt quarterbackspel. Han satte 22/31 pass för 259 yards med två TDs och en interception mot bleka Ravens senast. Tannehill sköter sitt jobb bra. Han har kanske ligans bäste RB och en av de nya kommande stjärnorna i WR AJ Brown. Två tunga, stora pjäser, men den här gången möter de som sagt ligans näst bästa defense och det kan bli tufft. Noteras bör att den här matchen är extremt viktig för just AFC South-kronan. Titans möter mer eller mindre blåbärslag resten av sina återstående matcher, däribland Jaguars och Lions.

4. Colts strategi i afton lär vara att låta bollen lämna QB Rivers ofta och då mot Titans secondary som inte är bra. Titans har släppt in ett snitt på 25,9 poäng per match och hela 267,4 (!) yards i luften (sjätte sämsta lag i ligan). Noteras bör att Colts är nr 2 i hela NFL gällande passing offense över 11 veckor och nr 1 vad gäller total offensiv. Jag har svårt att se Titans mäkta stå emot Colts offensiv i afton. Mycket svårt. För er, som jag, som gillar att fina intressanta sidospel till huvudspelet är att Colts Michael Pittman Jr gör en TD i afton. 3 ggr degen på honom i nuläget.

5. Colts två rookies varav Pittman Jr är en av dem har varit riktigt starka på slutet. RB Taylor har löpt för 518 yards med fyra TDs till det, samtidigt som just ovan nämnde Pittman Jr plockat in 223 yards över de tre senaste matcherna. Noteras bör dock att Taylor är på NFLs COVID-19 lista och spelar inte. Ett avbräck. Noteras bör att ni säkerställer COVID-19 och den lista som gäller vid kick-off. Den uppdateras under dagen.

6. En som kommer spela med stark emfas idag är DT Grover Stewart som signat på en förlängning med Colts. Hans nya kontrakt är värt 30,75 miljoner dollar över 3 år. I år har han dominerat i springspelet. Han har 16 run stops över de första åtta veckorna och har startat i samtliga 10 matcher. Det är kul att fjärdeval i NFLs draft kan klättra upp och bli en extremt viktig pusselbit under sitt tredje år i ligan.

7. Titans chans att vinna matchen är att RB Henry fortsätter springa som han gör. Han har till dags dato 814 rushing yards efter första kontakten. Klar etta i hela NFL. Han är nr 2 i NFL vad gäller längsta löpningar (+20 yards). Hela sju gånger har det hänt. Henry är bra, men som sagt; han möter ett av ligans bästa defense och Titans secondary har varit som ett såll på slutet. Då passar det inte att möte QB Rivers som älskar att syna secondaries...

Jag spelar Colts -2,5 till oddset 1,71 hos Unibet , LeoVegas och Casumo . Colts kommer ta hem årets AFC South om jag får bestämma. Älskar deras offensiva lina.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip