Raiders (6-6) mot Chiefs (8-4). En match mellan två lag som sakteliga gått åt diametralt olika håll. Chiefs var en stor besvikelse undre inledningen av säsongen, men det var bara en fråga om NÄR det skulle vända. Med en av ligans bästa QBs i form av Mahomes som i sin tur har en arsenal av vapen att tillgå, där samtliga kanske är bäst på sina positioner (se TE Kelce, se WR Hill) handlade det bara om tid att få ordning på helheten inklusive defense. NU har det sett riktigt vasst ut på slutet och framförallt har defense steppat upp. Chiefs har bara tillåtit 17 poäng eller färre i fem raka matcher. Det säger det mesta; Chiefs har funnit sin mojo igen och på hemmaplan skall det vara toppchans.

Jag kommer spela Chiefs Ö28,5 gjorda poäng framåt hos Pinnacle till oddset 1,95. Jag är inne på att Chiefs kommer detronisera Raiders idag, eftersom Raiders å sin sida har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. De har inget flera av sina bästa spelare och spiralen har börjat röra sig nedåt. I afton möter de ett av ligans hetaste lag på bortaplan. När det börjar rulla för Chiefs, då kommer det gå fort. Chiefs vinner matchen utan prut, men spelvärdet torde ligga på Ö28,5 poäng från hemmalaget.

Värt att notera:

1. Chiefs har vunnit fem raka segrar efter en miserabel inledning. Det har sett väldigt mycket bättre ut och försvaret har steppat upp. Alla har funnit sina roller och nu börjar laget forma sig till en Super Bowl-kandidat.

2. Chiefs HC Andy Reid är 14-3 mot Raiders. Det säger det mesta.

3. Raiders har haft en del externa och interna problem i organisationen med en kickad Gruden. Med WR Ruggs som körde rattfull. Bara för att nämna något. Fotbollsmässigt har Raiders offensiv varit skadeskjuten sedan TE Waller blev skadad. Raiders har inte nått 16 poäng framåt mer än vid ett tillfälle. Det är inte mycket att säga om, men det räcker inte. Waller är en av NFLs bästa spelare på sin position. Räkna med att RB Jacobs kommer få många bollar dels att springa med och dels via pass. Chiefs har haft bekymmer hela året med att ha kontroll på en RB som även kan ta emot pass. Notera det.

4. Chiefs defense har som sagt vaknat till liv och när du ser statistiken i insläppta touchdowns i redzone (28,57%) förstår man att det kommer bli tufft en offensiv som har stora problem som Raiders har för tillfället. Det var ett riktigt smart drag att plocka in kvalitetsspelaren på plan och i omklädningsrummet; Melvin Ingram. Han klev in direkt och styrde upp Chiefs pass rush, men han har också varit en betydande del i att Chiefs försvar vid springspel steppat upp. Jag är helt inne på att Chiefs möter Raiders vid rätt tillfälle. Igen. Ett sidospel kan vara Raiders U19,5 poäng. Så illa ser det ut.

5. Jag vet också om att Raiders QB Derek Carr högst ogillar att spela borta mot Kansas. Hans statistik i "Chiefs Kingdom" är allt annat än bra. Notera det.

Jag är övertygad om att Chiefs kommer kontrollera bollen från början till slut i den här outingen. Raider å sin sida har varken offensiv att göra fler poäng än Chiefs och de har inte en defensiv som kan stoppa TE Kelce eller WR Hill. Jag hoppas vi får se ett Chiefs som väljer att spela ut över hela fyra kvartar, då blir det med garanti +28 poäng framåt.

Notera att Chiefs vinner den här matchen.

Jag spelar Chiefs Ö28,5 poäng till oddset 1,95 hos Pinnacle .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip