Chiefs vs Broncos på Thursday Night Football.

Två lag som går fullständigt diametralt spelmässigt för dagen. Chiefs (4-1) vinner sina matcher, utan att egentligen prestera på topp och det är också imponerande på sitt sätt. Vi vet alla hur bra Chiefs är när det är fullt påställt och till dags dato har vi inte sett Chiefs bästa sida ännu. Detta till trots är man 4-1.

Broncos (1-4) å sin sida känns som ett haveri. I min värld är man 1-5 efter nattens match och då är jag övertygad om att HC Payton kommer sätta igång en ”dumpster fire” för att börja om på nytt. Broncos är en fullskalig chimär av vad man en gång var och detta är man utan att det är QB Russell Wilsons fel. I varje lag när det kommer en ny coach VILL coachen skapa sitt lag utifrån sina förutsättningar. Det är rimligt, men att se Broncos falla isär som de gjort är egentligen bara ett stort skämt.

I afton är det den stora scenen som gäller för Broncos och jag är övertygad om att Chiefs vinner matchen och då är Broncos 1-5. Med det som facit, kommer HC Payton att agera kraftfullt. Räkna med många trades innan sista oktober. I bakvattnet runt QB Wilson måste vi beakta att Broncos gav upp två stycken runda 1, två stycken runda 2 + lite till. Det var en massiv trejd som till dags dato ej funkat. Då uttrycker jag mig snällt.

Spelvärdet är det kluriga i den här outingen. Chiefs kommer vinna, men linan i Vegas är -10.5 och jag ogillar som ni vet den typen av höga handicap även om just Chiefs kan fixa det. Nej; jag letar vidare och finner istället ett spännande spel i form av en kastad interception från Broncos och Russell Wilsons sida. bet365 ger mig oddset 1.90 på det och jag tar det. Om du spelar på vinnande lag är det Chiefs som gäller och handicap -6.5.


Värt att notera:

1. Senaste rapporten berättar att TE Kelce kommer spela och han är 14-3 i sin karriär mot Broncos. Notera det.

2. I afton får även Chiefs tillbaka kanske sin bästa linebacker i form av Nick Bolton som varit borta i tre raka matcher. Det är ett stort plus.

3. Hur jag än vänder och vrider på den här matchen kan jag inte ens i min vildaste fantasi se hur Broncos kan vinna. Deras offensiv är sloppy. Deras defense är sloppy. Det gör det inte enklare att se Broncos QB Mahomes stå på andra sidan. Vi vet att Chiefs kan göra poäng framåt i varje drajv, vilket innebär att Broncos inte har råd med att gå tre och ut ofta. Eller mer korrekt; de måste leverera i varje drajv för att vara med i matchen. Jag kan inte se det.

4. Varför jag gillar spelvärdet på en INT från Broncos Wilsons sida har att göra med dagsaktuell form på respektive defense. Denvers totala defensiv ligger på plats nr 32. De är nr 32 gällande rushing defense. De är nr 29 gällande passing defense. De är nr 32 i scoring defense. Ni förstår själva. Chiefs har ett av ligans bästa offense och även om de inte spelat på sin bästa nivå ännu ligger de på en habil plats 7 i hela NFL. När vi sedan kikar på den defensiva sidan av bollen känns Chiefs riktigt starka. De kommer skapa förutsättningar till många sacks på Broncos Wilson och jag är övertygad om att en del okloka beslut kommer komma från Wilsons sida pga. all pressure. I vanlig ordning kommer Chiefs Chris Jones att äta på motståndarens offensiva lina.

5. Broncos har inte vunnit mot Chiefs sedan 2015. Det är 15 matcher i följd. Notera det.

6. Chiefs är etta i AFC-rankingen med 4-1 inför kvällens match. Det lag som är i närheten är Dolphins. Chiefs ämnar inte släppa i från sig den topprankingen efter kvällens outing.

7. Broncos Wilson har kastat för +100 interceptions genom sina år som QB och då framför allt med Seattle Seahawks. I fjol kastade han bort hela 11 bollar. Med Chiefs dominans mot Broncos offensiva lina räknar jag kallt med minst en interception i afton.

Jag spelar på en interception från Broncos QB Russell Wilsons sida till oddset 1.90 hos bet365 .com. Du som vill spela på vinnande lag är Chiefs -6.5 det spel som gäller. Chiefs vinner!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip